Het bloedbad in het Amerikaanse Waco, waarbij zondag negen motorrijders om het leven kwamen, is mogelijk het gevolg van een ruzie op de parkeeplaats van café Twin Peaks in de Texaanse stad.

Dat meldt politiewoordvoerder Patrick Swanton dinsdag volgens Sky News.

Volgens Swanton zou er onenigheid zijn ontstaan op de parkeerplaats toen een groep bikers kwam opdagen die niet was uitgenodigd voor de bijeenkomst. 

De vlam sloeg in de pan toen een van hen over zijn voet werd gereden. De vechtpartij bereidde zich snel uit naar de bar en vervolgens naar het hele café-restaurant. Zeker 18 mensen raakten gewond. Ruim 170 verdachten zijn inmiddels opgepakt.

Video: Doden bij schietpartij motorbendes VS

Rivaliteit

De ruim tweehonderd motorrijders, afkomstig van verschillende motorbendes, kwamen in eerste instantie in Twin Peaks bijeen om over de onderlinge rivaliteit te praten toen de bijeenkomst volledig uit de hand liep.

De krachtmeting was overigens geen totale verrassing maar een gevolg van wekenlange problemen tussen bendes. De politie had de eigenaar van het café van tevoren ingelicht over de risico's van een ontmoeting tussen de motorbendes. Aan die waarschuwing werd volgens Swanton geen gehoor gegeven.