De gesprekken met de Duitse machinistenvakbond GDL en de directie van de Duitse spoorwegen zijn opnieuw op niets uitgelopen en dus wordt er weer gestaakt. 

Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel dinsdag.

Dat betekent dat de machinisten vanaf dinsdag weer gaan staken. Om te beginnen in het goederenverkeer, in de nacht van dinsdag op woensdag wordt ook het personenverkeer getroffen. 

Dinsdagochtend werd er nog één keer gesproken met de directie van de spoorwegen om een staking te voorkomen maar dat liep op niets uit.

De staking zal tot zeker donderdag duren. "We betreuren het dat we zo vlak voor Pinksteren in actie moeten komen", zegt voorzitter van de GDL Ulrich Homburger. Uiteindelijk zal, afhankelijk van de regio, ongeveer 15 tot 60 procent van het normale treinverkeer rijden. 

Video: Duitse machinisten staken opnieuw

Zeven

Het is de zevende grote treinstaking sinds 1 september. Eerder deze maand werd een week gestaakt, dat was de langste werkonderbreking in 21 jaar. 

De GDL eist een hoger loon en kortere werktijden. Veel belangrijker is dat de bond een eigen cao voor zijn leden eist. 

NS

De NS geeft reizigers het advies de website in de gaten te houden. Bovendien gaat de NS de mensen benaderen van wie de gegevens bekend zijn om hen te informeren over de mogelijke gevolgen voor hun reis.

Die gegevens zijn vaak bekend omdat veel kaartjes online worden besteld. Ook de website van de DB is handig om te kijken welke binnenlandse treinen wel of niet rijden in Duitsland, adviseert de NS.