De vier belangrijkste politieke leiders in Macedonië hebben maandag beraadslagingen hervat om de crisis die het land al maanden in zijn greep houdt het hoofd te bieden.

De bijeenkomst van maandag, georganiseerd door westerse diplomaten, wordt bijgewoond door premier Nikola Gruevski, oppositieleider Zoran Zaev en twee etnisch-Albanese leiders, Ali Ahmeti en Menduh Thaci. 

Macedonië zit op dit moment in de diepste crisis sinds de onafhankelijkheid van Joegoslavië in 1991. De crisis is ontstaan door beweringen van de oppositie dat de regering illegaal twintigduizend mensen heeft afgeluisterd. 

Zondag kwamen tienduizenden mensen af op een antiregeringsdemonstratie. Velen hebben gezegd op het plein te willen blijven tot Gruevski zijn ontslag indient. Voor maandagavond staat een pro-regeringsdemonstratie gepland.

Tentenkamp

Honderden demonstranten hebben zondagavond hun tenten opgezet voor het parlementsgebouw in de hoofdstad Skopje. Zolang premier Nikola Gruevski niet aftreedt, blijven ze daar staan om te protesteren.

Video: Demonstranten zetten kamp op voor parlementsgebouw Macedonië