De Duitse treinmachinisten gaan dinsdag opnieuw in staking. Dan wordt het goederenverkeer getroffen bij Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegmaatschappij.

Dat heeft de vakbond GDL maandag bekendgemaakt.

De bond heeft geen einddatum van de werkonderbreking genoemd, maar volgens bronnen binnen de vakbond gaat die langer duren dan de vorige, die van 4 tot 10 mei het treinverkeer in de war stuurde. Dat was de langste staking in 21 jaar.

De NS weet nog niet wat de impact van de staking op het treinverkeer van Nederland naar Duitsland zal zijn. Het spoorbedrijf heeft nog geen bericht over de staking ontvangen van zijn Duitse partner Deutsche Bahn. Zodra de zaken dinsdag duidelijker worden, zal NS de klanten informeren.

Hoger loon

Het is de zevende grote treinstaking sinds 1 september. De GDL eist een hoger loon en kortere werktijden. Veel belangrijker is dat de bond een eigen cao voor zijn leden eist. Deutsche Bahn heeft al een cao afgesloten met de veel grotere vakbond EVG en voelt niets voor twee cao's binnen één bedrijfsonderdeel. Afgelopen weekeinde liepen onderhandelingen tussen beide partijen opnieuw vast. Er zijn al bijna twintig overlegrondes geweest.

De staking in het goederenvervoer begint dinsdag om 15.00 uur. Vanaf 02.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag wordt het personenverkeer getroffen. Treinreizigers moeten er in ieder geval rekening mee houden dat er tijdens de pinksterdagen veel treinen uitvallen.

GDL zal 48 uur van tevoren bekendmaken wanneer er een einde aan de staking komt.

Video: Duitse machinisten staken dinsdag weer