In de West-Colombiaanse provincie Antioquia zijn maandag zeker tientallen mensen omgekomen als gevolg van een aardverschuiving. 

Dat meldt BBC. Het dodental staat momenteel op 59, maar zal volgens de lokale autoriteiten vermoedelijk nog sterk stijgen.

Veel mensen worden vermist, onduidelijk is volgens president Juan Manuel Santos om hoeveel mensen het gaat. Reddingswerkers wisten 37 gewonden uit de ravage te bevrijden.

De aardverschuiving trof het dorpje Santa Margarita, in de buurt van de grote stad Medellin, 's nachts rond 3.00 uur (lokale tijd). Door hevige regenval zou een rivier buiten zijn oevers zijn getreden, waardoor een aardverschuiving ontstond. Een groot deel van het dorpje zou zijn weggevaagd.

Schreeuwen

"Overal begonnen mensen te schreeuwen", vertelt een overlevende aan de Colombiaanse televisiezender RCN. "Ik wilde helpen, maar de rivier was onbegaanbaar en alle bruggen stonden onder water."

Langs de rivier Liboriana zijn tal van huizen ingestort en zijn de straten bedolven onder modder. De Colombiaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in het gebied en hulp toegezegd aan de getroffenen. Zo'n honderd inwoners van andere gebieden die risico lopen, zijn geëvacueerd.

Video: Doden door aardverschuiving Colombia