In de Zuid-Turkse steden Adana en Mersin zijn maandagochtend aanslagen gepleegd op lokale hoofdkwartieren van de pro-Koerdische partij HDP. Drie mensen raakten gewond. 

Dat meldt de Turkse krant Hürriyet.

Het particuliere persbureau Dogan meldde dat de explosie in Adana werd veroorzaakt door een bom in een pakketje dat bij het kantoor was bezorgd. In Mersin ontplofte een bom in een bloembak voor het kantoor, berichtte Dogan. 

Adana en Mersin liggen niet ver van elkaar, op ongeveer 380 kilometer van de hoofdstad Ankara. Adana is met bijna 2 miljoen inwoners een van de grootste steden van het land.

Video: 'Doden bij aanslagen op kantoren pro-Koerdische partij' 

De HDP is een koepelbeweging van meerdere partijen die in 2012 is opgericht en ageert tegen de gevestigde orde. De partij werkt samen met pro-Koerdische partijen en heeft 29 van de 550 zetels in het Turkse parlement. 

Hoge kiesdrempel

De HDP maakt goede kans bij de parlementsverkiezingen van 7 juni de hoge kiesdrempel van 10 procent te halen. In Mersin stond maandag een verkiezingsbijeenkomst van de partij op het programma. Volgens de HDP is de partij in één maand tijd 56 keer doelwit van aanslagen geweest. 16 keer ging het om een kantoor van de partij.

Het is niet bekend wie het op de HDP heeft gemunt.