De trein die dinsdag ontspoorde in de Amerikaanse stad Philadelphia is mogelijk voor het ongeluk geraakt door een projectiel.

Dat heeft een conductrice van spoorwegmaatschappij Amtrak gezegd tegen de Amerikaanse autoriteit voor transportveiligheid (NTSB).

De conductrice hoorde dat de machinist van de ramptrein over de radio sprak met een machinist die op een andere trein aan het werk was. De collega-machinist dacht door iets te zijn geraakt.

De machinist van de ontspoorde trein zei toen dat hij ook het idee had geraakt te zijn door iets, nadat hij was vertrokken vanaf zijn vorige halte.

Even daarna verongelukte de trein bij een snelheid van 160 kilometer per uur in een scherpe bocht. Daarbij vielen acht doden en meer dan tweehonderd gewonden.

Onderzoekers hebben met de machinist van de verongelukte trein gesproken over een mogelijk projectiel. Hoewel hij volgens de NTSB "erg goed meewerkte" aan het onderzoek, kan hij zich niets meer herinneren van wat er is gebeurd.

Sporen

De FBI is ingeschakeld om de verbrijzelde voorruit van de trein te onderzoeken op sporen van een mogelijk projectiel.

Lokale media melden dat ook een derde Amtrak-trein door iets onbekends zou zijn geraakt. Een ruit zou daardoor zijn gesneuveld.