Een lege goederentrein is donderdag ontspoord in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Plaatselijke media berichtten dat elf goederenwagons uit de rails zijn gelopen en zijn gekanteld. 

Bij Philadelphia in het oosten van deze staat vielen dinsdag zeker acht doden en circa tweehonderd gewonden toen een passagierstrein met hoge snelheid uit de bocht vloog.

In de zuidoostelijke staat South Carolina reed donderdag een trein in op een auto. Er zijn geen gewonden gemeld bij dit ongeval in de plaats Johnston.

Philadelphia

Bij het treinongeluk afgelopen dinsdag in de Amerikaanse stad Philadelphia zijn acht doden en circa tweehonderd gewonden gevallen onder wie acht mensen die er nog steeds ernstig aan toe zijn. Er wordt niet meer naar eventuele reizigers gezocht.

Burgemeester Michael Nutter heeft donderdag gezegd dat het lot is achterhaald van iedereen van wie werd vermoed dat die de trein had genomen.

De trein verongelukte toen zij met 160 kilometer per uur door een scherpe bocht reed. Dat was veel te hard, wel twee keer de toegestane snelheid.

[[articlelink:http://www.nu.nl/buitenland/4048876/verongelukte-trein-philadelphia-reed-twee-keer-toegestane-snelheid.html]]