Gewapende mannen op motorfietsen hebben zeker 43 buspassagiers gedood in de Pakistaanse stad Karachi. 

Dertien anderen zijn gewond geraakt.

Volgens BBC waren de slachtoffers sjiitische moslims, en volgens al-Jazeera waren onder de slachtoffers zeker zestien vrouwen. 

Veel gewonden zijn er slecht aan toe. Het vermoeden is dan ook dat het dodental nog zal oplopen. De aanvallers zijn nog op de vlucht. De Taliban in Pakistan hebben de aanval opgeëist.

Al-Azhar

Een sjiitische welzijnsorganisatie, al-Azhar, zou eigenaar zijn van de bus. Het voertuig was volgens persbureau AP onderweg naar een heiligdom van zeveners, aanhangers van de ismaïstische stroming.

Een politiewoordvoerder heeft tegen de Pakistaanse krant Dawn gezegd dat de passagiers door hun hoofd werden geschoten. Zeker acht mannen op motorfietsen zouden de bus eerst hebben tegengehouden. 

Slachtoffer

Volgens de politiewoordvoerder gingen de schutters de bus in en schoten ze daar op de passagiers. Daarbij zouden ze pistolen hebben gebruikt. ''Een jong meisje verstopte zich en overleefde. Drie of vier anderen die naar het ziekenhuis zijn gebracht, overleefden het ook. De rest is dood'', zei een medewerker bij het ziekenhuis.

De Ismaili's zijn een vreedzame gemeenschap, maar worden wel regelmatig het slachtoffer van geweld. Bij een aanslag in 2013 kwamen 42 mensen om. De Taliban zijn soennieten, die strijden tegen de sjiiten in Pakistan.

Video: Tientallen buspassagiers doodgeschoten in Pakistan