Nigel Farage blijft toch aan als leider van de Britse UKIP-partij.

Het partijbestuur heeft zijn aftreden tegengehouden.

De uitkomst van de verkiezingen voor het Britse Lagerhuis donderdag was teleurstellend voor UKIP. Farage kondigde vrijdag aan op te stappen toen bekend werd dat hij in zijn district geen zetel had bemachtigd.

Dat besluit heeft hij nu dus teruggedraaid. De Britse politicus liet zich overhalen door zijn partij die hem als leider wil behouden.

UKIP wil dat Groot-Brittannië uit de Europese Unie vertrekt. Farage liet maandag weten campagne te gaan voeren met als doel het uittreden van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De Britse premier David Cameron heeft het volk een referendum beloofd met de vraag of het land uit de EU moet vertrekken.

Volgens Farage moet Groot-Brittannië ''handel drijven met de wereld'' en niet ''vastzitten aan een naoorlogs gedachtegoed over Europa en de politieke unie''.

Zetel

UKIP kreeg tijdens de verkiezingen ongeveer 13 procent van alle stemmen, maar als gevolg van het districtensysteem behaalde de partij slechts één zetel in het Lagerhuis. Grote winnaar van de verkiezingen is de conservatieve partij van de Britse premier David Cameron.

Niet alleen Farage maakte vrijdag zijn vertrek bekend. De leider van de Britse Liberaal Democraten, vicepremier Nick Clegg en Labourleider Ed Miliband lieten vrijdag ook weten op te stappen als partijleider. Beide partijen leden zware verliezen in de verkiezingen.