Een F16 van de Marokkaanse luchtmacht is bij een operatie in Jemen vermist geraakt. 

Dat meldt AP. Het toestel zou sinds zondagavond 18.00 uur vermist zijn. 

Volgens Reuters heeft al-Masira, een televisiezender van de Houthi-rebellen, een video gepubliceerd waarin het wrak van de Marokkaanse F16 te zien zou zijn. Naast het wrak stonden stamleden en kinderen en ook was er een lichaam te zien. Volgens de Houthi's is het toestel door stamleden loyaal aan de Houthi's neergeschoten bij Saada, nabij de grens met Saudi-Arabië. 

De sjiitische rebellen in Jemen, die doelwit zijn van de luchtaanvallen, gebruiken geregeld luchtafweergeschut tegen de gevechtsvliegtuigen die de bombardementen uitvoeren. 

Verdwenen

Het Marokkaanse leger zegt dat het toestel zondag verdwenen is en rept nog niets over een aanval. Wel is een onderzoek ingesteld. Het Jemenitische staatspersbureau SABA, dat op de hand van de rebellen is, heeft niets gemeld over de verdwijning. Ook door andere Jemenitische media werd niets gemeld. Het Marokkaanse persbureau MAP meldt op basis van een verklaring van het leger dat de piloot van een tweede toestel niets heeft gezien. 

Marokko helpt de internationale coalitie die door Saudi-Arabië wordt geleid met het verdrijven van de Houthi-rebellen in Jemen. Marokko heeft zes F16's gestationeerd in de Verenigde Arabische Emiraten.