De Duitse machinistenvakbond GDL heeft zondag zijn staking beëindigd. 

Zondag is nog wel een bijzondere dienstregeling van kracht. De Deutsche Bahn hoopt maandag het normale treinverkeer te hervatten.

GDL zegt dat de staking lang genoeg had geduurd. "Het land en de treinreizigers hebben nu een pauze verdiend. En de Bahn een denkpauze om te reageren", aldus een woordvoerder van de vakbond tegen de Frankfurter Allgemeinen Zeitung. 

De staking, die afgelopen dinsdag begon, was de langste sinds 1994. De machinisten eisen onder meer een hoger loon en een kortere werkweek.

Hoewel de bond geen nieuwe staking gepland heeft, zijn de reizigers nog niet per se van stakingen af. De veel grotere vakbond EVG wil het personenvervoer gaan lamleggen als er geen overeenkomst over de arbeidsvoorwaarden komt.

Bijzondere dienstregeling

Zondag is nog een bijzondere dienstregeling van kracht. De Deutsche Bahn hoopt maandag het normale treinverkeer te hervatten.

De staking veroorzaakte veel overlast. Dagelijks nemen 5,5 miljoen mensen de trein en een vijfde van alle vrachtvervoer, 620.000 ton per dag, wordt over het spoor vervoerd. De spoorwegstaking heeft volgens economen tot 750 miljoen euro verlies geleid.