De Nederlandse ambassadeur in Pakistan die vrijdag gewond raakte bij een dodelijke helikoptercrash in dat land, is overgebracht naar een ziekenhuis in de hoofdstad Islamabad. 

Hij krijgt daar goede medische zorg, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zaterdag.

Hij zegt dat hij zich het ongeluk nauwelijks kan herinneren. ''Het ging heel snel, ik heb extreem veel geluk gehad'', aldus De Vink.

''Ik weet nog dat de helikopter in een spin terecht kwam. En toen ik even later mijn ogen weer opende, was er overal rook en hoorde ik explosies.''

Bij het ongeval met de helikopter met diplomaten in het noorden van Pakistan kwamen zeven mensen om het leven, onder wie de ambassadeurs van Noorwegen en de Filipijnen en de vrouwen van de ambassadeurs van Indonesië en Maleisië.

De Nederlandse ambassadeur, Marcel de Vink, heeft een hoofdwond en brandwonden aan zijn benen, vertelde minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) vrijdag nadat hij telefonisch met De Vink had gesproken. De diplomaat was na de crash eerst naar een ziekenhuis in Gilgit gebracht.

Video: Nederlandse ambassadeur gewond bij helikoptercrash in Pakistan