Zestien leden van al-Shabaab zijn vrijdag in Kenia opgepakt in een moskee. Ze waren aan het prediken in de noordelijk gelegen stad Marsabit, schrijven media uit het land.

Bovendien zijn de veiligheidsdiensten vanaf zaterdag extra attent, aangezien terroristen kofferbommen het land in willen smokkelen.

De bevolking had de autoriteiten getipt dat er mensen aan het prediken waren die zij niet kenden. Vermoedelijk zijn de leden van de terreurgroep enkele dagen geleden het land binnengekomen. Wat ze kwamen doen, is niet bekend.

Tegelijk waarschuwde de overheid dat al-Shabaab speciale koffers met bommen erin heeft ontwikkeld en die het land in wil smokkelen.

Waakzaam

''Al-Shabaab is continu bezig met het bedenken van nieuwe methoden om explosieven te verstoppen. Nu we dit hebben ontdekt, waarschuwt de politie ambtenaren en vooral zij die in het openbaar vervoer werken om waakzaam te zijn als ze bagage vervoeren. Als ze iets verdachts zien, moeten ze het onderzoeken'', staat in een verklaring van de veiligheidsdiensten.

Al-Shabaab pleegt met enige regelmaat aanslagen in Kenia, omdat dat land meestrijdt tegen de terreurgroep in Somalië. Vorige maand vielen schutters van de terreurgroep een universiteitscampus in het Keniaanse Garissa aan. In totaal kwamen 148 mensen om het leven.

[[articlelink:http://www.nu.nl/selectie/4024188/moet-u-weten-somalische-terreurbeweging-al-shabaab.html]]