In China is ophef ontstaan over de zware mishandeling van een peuter in de provincie Shaanxi. Op videobeelden is te zien hoe omstanders doorlopen terwijl de 2-jarige jongen wordt toegetakeld. 

Dat berichtte de krant China Daily vrijdag.

Het kind speelde op straat met een bezem, toen hij plots werd aangevallen door een man. Die schopt de knaap tegen zijn hoofd en begint het kind te slaan. De mishandeling wordt genegeerd door passanten, tot een groep winkeliers ingrijpt. Zij brengen het kind uiteindelijk naar het ziekenhuis, meldt de krant. Volgens het Chinese persbureau Xinhua is het ventje inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Hij heeft meerdere breuken in zijn schedel, maar kan thuis revalideren.

De vermeende dader is opgepakt. De 29-jarige man zou psychische problemen hebben. Kort voor de aanval op de peuter, viel hij een 57-jarige vrouw aan. Het incident met de peuter leidde tot een stroom aan woedende reacties op internet.

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk voorval in China tot ophef leidt. In 2011 leidde de dood van een peuter tot een nationaal debat over normen en waarden. Het kind werd tot twee keer toe overreden door een busje, maar werd minutenlang door niemand geholpen.