Een bergingsteam heeft in het noorden van Canada het lichaam van een van de twee vermiste Nederlandse poolreizigers gevonden.
 

Dat meldt de website van de organisatie Cold Facts vrijdag. Het is niet duidelijk om wie van de twee mannen het gaat.

Marc Cornelissen en Philip de Roo vertrokken begin april voor een expeditie naar de Noordpoool, maar worden sinds 29 april vermist. Ze stuurden toen een noodsignaal. Een reddingsteam arriveerde woensdag op de plek waar de spullen van de mannen lagen en kon vandaag een van de twee lichamen lokaliseren.

"Ondanks hun inspanningen is het niet gelukt het lichaam van de tweede man te vinden", aldus een verklaring. Het geborgen lichaam wordt overgedragen aan een lijkschouwer, zodat verder onderzoek gedaan kan worden.

Afgelegen

Het bergen van de stoffelijke resten was lastig. Het gebied waar de Nederlanders verdwenen is afgelegen en moeilijk begaanbaar. Daarom werd begin mei een helikopter gestuurd om de haalbaarheid van een bergingsoperatie te onderzoeken. Toen kon ook de hond van de mannen worden gered.

Nadat was geconcludeerd dat het ophalen van de lichamen mogelijk was, werd eerst geprobeerd een team over te brengen naar een verlaten landingsbaan in het gebied. Toen dat mislukte, werd volgens Cold Facts besloten sneeuwscooters te gebruiken.