Een 24-jarige Canadese online kindermisbruiker heeft zeker één Nederlands slachtoffer gemaakt, maar mogelijk zijn er meer. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. 

Het Nederlandse OM is bekend met de zaak, maar het onderzoek loopt via de Canadese politie. Die probeert met een oproep aan het publiek achter de identiteit van slachtoffers te komen.

De man deed zich op internet voor als tienermeisje. Hij had het voorzien op jongens. Zijn slachtoffers waren waarschijnlijk soms nog maar tien jaar en maximaal zestien jaar. De man was actief van zeker januari 2012 tot de herfst van vorig jaar.

De verdachte overtuigde de jongens zich uit te kleden en seksuele handelingen te verrichten. De man nam daarvan beelden op en verspreidde die via internet.

Volgens de Canadese politie heeft de man uit Moncton tot wel tweeduizend slachtoffers gemaakt in Canada, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Australië, Rusland en mogelijk nog andere landen.

Video: Politie Canada zoekt slachtoffers online misbruiker

Videochats

De man legde contact via live videochats op verscheidene sites, waaronder Omegle.com. Met een video van een jong meisje gaf hij de jongens de indruk dat ze met een meisje van doen hadden.

De slachtoffertjes hebben mogelijk nooit doorgehad wie ze echt tegenover zich hadden.

De naam van de 24-jarige man is niet bekendgemaakt. Op internet was hij actief onder verscheidene valse namen. Zo gebruikte hij Veronika.Maylae op Skype, Veronika69 op Vichatter, en Vero May op Facebook.