Het vliegverkeer vanaf de internationale luchthaven van Rome komt donderdagmiddag geleidelijk aan weer op gang. 

Dat berichtte het Italiaanse persbureau ANSA. Door een brand in een bar moesten eerder tientallen vluchten worden geannuleerd op de Leonardo da Vinci-Fiumicino-luchthaven.

De brand brak kort na middernacht uit in een zaak niet ver van de paspoortcontrole op terminal 3, die voor internationale vluchten wordt gebruikt.

Het vuur is mogelijk veroorzaakt door kortsluiting. Een medewerkster van de bar vertelde de politie dat de brand begon achter een koelkast. Zeker drie mensen hebben rook ingeademd, maar er is niemand ernstig gewond geraakt.

Video: Luchthaven Rome dicht door brand

Overlast

Het vuur zorgde voor grote overlast. De snelweg die de luchthaven met de Italiaanse hoofdstad verbindt, was korte tijd gesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het treinverkeer vanaf de luchthaven lag uren stil, maar werd om 07.00 uur hervat. Ook het luchtverkeer lag enige tijd plat.

Een aantal winkels liep door de brand grote schade op. Volgens een medewerker van de brandweer had de situatie veel slechter kunnen aflopen als de brand overdag was uitgebroken, omdat het dan veel drukker is in de terminal.

Een passagier vertelde over chaotische toestanden tijdens de brand: ''Er was alleen een rookwolk en een verschrikkelijke stank. De luchtkwaliteit was zo slecht dat we niet konden ademen.''