De Amerikaanse staat Oklahoma is woensdag (lokale tijd) getroffen door meerdere tornado's.

Dat meldt perbureau AP.

Twaalf bewoners van een woonwagenkamp in het zuiden van Oklahoma City raakten gewond door rondvliegende objecten. Ook elders werden mensen geraakt door voorwerpen die door de felle windstoten werden meegesleept. 

De circa 25 tornado's wierpen auto's, bomen en stroomleidingen omver. Naar schatting 10.000 huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. De autoriteiten reageerden nuchter op het natuurgeweld. ''Ik denk dat we geluk hebben gehad'', zei een politiewoordvoerder. ''We hebben veel ergere stormen gezien in dit gebied.''

Video: Tornado raast over Oklahoma

Door de zware windstoten, slagregens en hagelstenen zo groot als golfballen moest het vliegveld van Oklahoma sluiten, meldt CNN. Voor de zware regenval zijn meerdere wegen in de stad overstroomd.

Ook het gebied rondom de stad, in Bridge Creek, Amber en Blanchard werd getroffen. Uit een dierenpark in Tuttle, een voorstad van Oklahoma-stad waren wilde dieren ontsnapt nadat de tornado daar schade had aangericht. De inwoners van Tuttle werden gewaarschuwd voor loslopende tijgers en beren. De dieren werden snel weer gevangen.