De internationale luchthaven van Rome is donderdagochtend afgesloten, nadat er brand was ontstaan in een bar. 

Dat melden Italiaanse media.

De Leonardo da Vinci-Fiumicino-luchthaven blijft in ieder geval tot 14.00 uur dicht. Zeker drie mensen hebben rook ingeademd, maar er zijn geen mensen ernstig gewond geraakt.

De brand brak kort na middernacht uit in een bar niet ver van de paspoortcontrole op terminal 3, die voor internationale vluchten wordt gebruikt. Eerder was gemeld dat het vuur was ontstaan in een bagageopslag, maar dat blijkt niet juist te zijn.

De brandweer rukte met twintig wagens uit. Het vuur is inmiddels onder controle, maar verscheidene belastingvrije winkels zijn zwaar beschadigd.

Video: Brand op luchthaven in Rome

Oorzaak

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De snelweg die de luchthaven met de Italiaanse hoofdstad verbindt, was korte tijd gesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het treinverkeer vanaf de luchthaven lag uren stil, maar werd om 07.00 uur hervat.

Volgens de autoriteiten zal het luchtverkeer donderdagmiddag langzamerhand weer op gang worden gebracht, maar zal het enkele dagen duren voor de situatie weer normaal is. Door de brand zijn diverse vluchten vanaf Schiphol naar de Italiaanse hoofdstad geannuleerd of vertraagd.