Benjamin Netanyahu heeft zijn nieuwe regering rond en blijft premier van Israël. 

Enkele uren voor de deadline middernacht (lokale tijd) kreeg hij de steun van de religieuze partij Habayit Hayehudi (Joods Huis) waarmee hij een meerderheid heeft in de Knesset. Dat melden lokale media.

Habayit Hayehudi, die vooral kolonisten vertegenwoordigt, eiste de post van minister van Justitie om mee te doen en heeft die ook gekregen. Eerder had Netanyahu al een centrumrechtse partij en twee ultrareligieuze partijen achter zich gekregen.

Netanyahu's partij Likud won de verkiezingen op 17 maart. Daardoor had hij tot woensdagavond 23.00 uur Nederlandse tijd (middernacht in Israël) om een meerderheid te krijgen.

Kleinst mogelijke meerderheid

Met de vijf partijen in zijn regering heeft Netanyahu 61 van de 120 zetels in de Knesset en daarmee de kleinst mogelijke meerderheid. Hij liet president Reuven Rivlin in een formele notitie weten dat hij een regering had gevormd die hij zo snel mogelijk aan het parlement wil presenteren.

Netanyahu verklaarde dat hij een bredere basis voor zijn regering wil vormen. "61 is goed, maar meer dan 61 is nog beter", zei hij verwijzend naar zijn minieme meerderheid. De leider van Joods Huis, Naftali Bennett, verklaarde dat de regering voor het hele volk was.