Op de tot dusver warmste dag van het jaar zijn delen van Duitsland dinsdag getroffen door onweersbuien met hevige regen en zware windstoten. In Hamburg kwam de bestuurder van een auto om het leven, toen een luifel op zijn wagen viel.

Zijn zwangere vriendin, die naast hem zat, raakte gewond en is in een ziekenhuis opgenomen.

Vooral in de noordelijke deelstaten en in Noord-Rijnland-Westfalen vielen bomen op straten en spoorwegen. In de containerhaven van Hamburg raakten vijf schepen los en botsten op elkaar. Sleepboten moesten de vaartuigen, die een nog onbekende schade hebben opgelopen, terug naar de kade brengen.

In de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren raakten verscheidene mensen door het noodweer lichtgewond, zo heeft de politie volgens de regionale zender NDR meegedeeld.

Tornado

Het stadje Bützow, niet ver van de havenstad Rostock, werd door een tornado getroffen. Van de kerk en van talrijke huizen werd het dak weggeblazen en ook het ziekenhuis en een naastgelegen verpleeghuis moesten het ontgelden. Mensen die niet in hun huis konden blijven, werden in sportzalen opgevangen.

De burgemeester van Bützow raakte lichtgewond, toen een raam van zijn kantoor brak. Volgens een ooggetuige heeft de storm "een pad van verwoesting" door Bützow getrokken. Volgens haar is er geen huis zonder schade.

Bijna tropisch

In het zuiden van Duitsland heersten bijna tropische temperaturen. Zo werd het in Garmisch-Partenkirchen 29 graden en in de eveneens in Beieren gelegen stad Rosenheim 28 graden.