Dzjochar Tsarnajev, die onlangs schuldig is bevonden van het plegen van de aanslag in op de marathon in Boston in 2013, is tijdens de laatste fase van zijn zaak in tranen uitgebarsten. 

Tsarnajev (21) luisterde tijdens zijn hele rechtszaak schijnbaar onbewogen naar verhalen over het leed dat hij heeft berokkend met de aanslag die hij met zijn broer pleegde in Boston.

In de laatste fase van de zaak toonde hij voor het eerst zichtbaar emoties. Toen zijn tante tijdens een verhoor in tranen uitbarstte, hield de 21-jarige Tsarnajev het ook niet droog.

Tissue

Verslaggevers van Amerikaanse media beschreven maandag (plaatselijke tijd) met enige verbazing hoe Tsarnajev na de uitbarsting van zijn tante naar een tissue greep en zijn ogen afveegde. Hij had immers nauwelijks gereageerd op verhalen van zijn slachtoffers.

Tijdens de zaak spraken onder anderen nabestaanden van de mensen die werden gedood toen de bom explodeerde die Dzjochar en zijn broer Tamerlan Tsarnajev hadden neergelegd bij de eindstreep van de marathon in Boston.

Door de aanslag in april 2013 vielen 3 doden en raakten minstens 260 mensen gewond. Later schoten de broers ook nog een agent dood.

Strafmaat

De jury heeft Dzjochar al schuldig bevonden, maar moet nog de strafmaat bepalen. Zijn advocaten hopen hem de doodstraf te besparen. Als dat lukt, krijgt hij levenslang. Tamerlan Tsarnajev overleed enkele dagen na de aanslag in een vuurgevecht met de politie. Volgens de advocaten van zijn jongere broer was Tamerlan het brein achter de terreurdaad.

Video: Verdachte aanslag marathon schuldig