De zes agenten die worden vervolgd voor de dood van de zwarte arrestant in Baltimore, zijn op borgtocht vrij. 

Dat schrijft de krant The Baltimore Sun vrijdagavond lokale tijd.

Vier van hen hebben 350.000 dollar (meer dan 310.000 euro) betaald en de andere twee 250.000 dollar (ruim 223.000 euro),

Justitie heeft zes agenten vrijdag aangeklaagd voor onder meer doodslag en 'second degree murder', tussen moord en doodslag in. Voor die laatste aanklacht kan een gevangenisstraf van dertig jaar worden gegeven.

Hartaanval

De zwarte arrestant Freddie Gray (25) overleed eind april nadat hij tijdens zijn arrestatie in Baltimore een hartaanval kreeg. Hoewel hij de agenten om hulp vroeg, reageerden ze niet en reden door. Bij het politiebureau ademde Gray niet meer. Een week later stierf hij in het ziekenhuis.

Dat leidde tot dagen van protesten in de Amerikaanse stad, die vooral maandag volledig uit de hand liepen. Om honderden plaatsen werd brand gesticht. Veel relschoppers belandden in de cel en het stadsbestuur kondigde een avondklok af.

Volgens Amerikaanse media hielden vrijdagavond de meeste mensen zich aan die avondklok, al waren er ook betogers die na tien uur doorgingen en weg werden gestuurd door de politie.