Bij protesten in de Amerikaanse plaats Ferguson zijn twee mensen neergeschoten. In de nacht van dinsdag op woensdag gingen demonstranten er de straat op om te betogen tegen politiegeweld.

Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

In Baltimore, waar eerder deze week de noodtoestand werd uitgeroepen vanwege rellen tussen demonstranten en de politie, verliep de nacht juist rustiger. In Ferguson, waar het sinds vorige zomer onrustig is, laaide het geweld op. 

In beide steden kwam een jonge Afro-Amerikaanse man mogelijk door handelen van de politie om het leven, waarna protesten uitbraken.

Er werd met stenen gegooid en werden vuilnisbakken in brand gestoken. Iemand werd in zijn been geschoten, een ander in zijn nek. Volgens getuigen werd er de hele nacht geschoten.

Onduidelijk is of de schietpartijen met elkaar te maken hebben en de politie wil volgens NBC News niet ingaan op die vraag. Ook is niet duidelijk door wie er is geschoten.

In Baltimore overleed op 19 april een 25-jarige man nadat hij bij zijn arrestaties gewond raakte aan zijn rug. In Ferguson werd in augustus vorig jaar de ongewapende Michael Brown doodgeschoten door de poltie.