Bij een aardverschuiving in Afghanistan zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Autoriteiten vrezen dat er meer dan vijftig doden zijn gevallen. 

Bovendien zijn er veel vermisten, zo meldde het Chinese persbureau Xinhua dinsdag. Volgens de eerste berichten is slechts één dorp getroffen, maar is dat dorp waarschijnlijk wel volledig weggevaagd. 

De aardverschuiving vond plaats in het noorden van Afghanistan, bij de grens met Tadzjikistan. Het gebied is lastig te bereiken, onder meer vanwege sneeuwval, waardoor de reddingsactie moeizaam verloopt. 

Het reddingsteam heeft de overheid om helikopters gevraagd. "Dat is de enige manier om bij het getroffen gebied te komen, er lopen geen wegen in die richting", aldus het hoofd van de Afghaanse nationale rampendivisie. Reddingswerkers zullen het rampgebied naar verwachting op zijn vroegst woensdag bereiken. 

Badakhshan is een van de armste delen van Afghanistan en heeft vaker te kampen met aardverschuivingen als de sneeuw in de lente begint te smelten. In mei vorig jaar kostte een grote aardverschuiving in het gebied aan zeker 350 mensen het leven.