De Franse regering houdt eraan vast dat Laurent Stefanini ambassadeur bij het Vaticaan wordt. Stefanini werd al begin januari voorgedragen, maar het Vaticaan heeft nog altijd niet met zijn benoeming ingestemd. 

Dat is erg ongebruikelijk. In Franse media wordt erop gezinspeeld dat het Vaticaan problemen met de benoeming heeft, omdat Stefanini homoseksueel is.

De woordvoerder van de regering zei volgens de krant Le Figaro woensdag dat "Frankrijk een keuze heeft gemaakt om een ambassadeur bij het Vaticaan te hebben".

De keuze is gevallen op Stefanini en dat blijft zo, aldus de woordvoerder. President François Hollande noemde Stefanini eerder deze maand "een van onze beste diplomaten die alle kwaliteiten voor de post heeft".

Stefanini (54), nu chef van het protocol van het ministerie van Buitenlandse Zaken, werkte eerder bij de Franse ambassade bij het Vaticaan. Hij was er van 2000 tot 2005 en bouwde toen uitstekende contacten op met Vaticaanse prelaten. De aartsbisschop van Parijs, kardinaal André Vingt-Trois, staat achter zijn benoeming.