Rebellenbeweging FARC heeft in het westen van Colombia tien militairen gedood. Ook zouden zeventien soldaten gewond zijn geraakt, van wie vier ernstig gewond. 

Dat meldt het Colombiaanse leger volgens de Colombiaanse krant El Tiempo. De soldaten werden volgens het leger aangevallen met "explosieven, granaten en vuurwapens". 

Een garnizoen werd bij zonsopkomst aangevallen in het departement Cauca, waar de FARC nog steeds sterk vertegenwoordigd is. De aanval werd uitgevoerd op ongeveer 60 kilometer van Cali, een van de grootste steden van Colombia. 

President Juan Manuel Santos heeft aangekondigd woensdag meteen naar het gebied af te reizen. Welke gevolgen de aanval heeft voor het staakt-het-vuren in Colombia, is vooralsnog niet duidelijk. 

Positieve geluiden

De laatste weken kwamen er juist positieve geluiden uit Colombia. Zo kondigde de regering vorige maand aan met onmiddelijke ingang de luchtaanvallen op kampen van de FARC te staken. President Santos wilde op die manier de FARC belonen voor de voortgang die bij de vredesonderhandelingen in Cuba waren geboekt. 

Kort daarvoor kondigde de FARC aan samen te zullen werken met de Colombiaanse overheid om landmijnen op te ruimen. Er zijn weinig landen in de wereld waar zo veel mijnen liggen als in Colombia.