De daders van de spectaculaire kluisjesroof tijdens de paasdagen zijn gefilmd door bewakingscamera's. De Britse krant Daily Mirror liet zaterdag beelden van de vermeende rovers zien op zijn website.

Op de beelden zijn gemaskerde mannen te zien die gele bouwhelmen dragen en andere werkkleding. Het zou om zeker zes mensen gaan.

Ze braken laat in de avond voor Goede Vrijdag in in het pand van het chique 'kluisjeshuis' Hatton Garden in de gelijknamige wijk in Londen. Ze verlieten het pand met de buit zondagochtend (eerste paasdag) vroeg.

De rovers braken honderden kluisjes open. Mogelijk is voor 275 miljoen euro aan onder meer juwelen, goud en contanten buitgemaakt.

Bewakingscamera's

Hoe de krant aan de beelden komt, is niet duidelijk. Volgens eerdere berichten zouden de dieven voordat ze aan het werk gingen de bewakingscamera's hebben uitgeschakeld of weggehaald. De Daily Mail zegt nu dat ze dat niet ''zorgvuldig genoeg'' hebben gedaan.

De krant heeft de politie op de hoogte gesteld van de beelden maar daar is nog geen reactie op gekomen. De krant spreekt van een professionele bende die de roof tot in details heeft voorbereid maar de bewakingscamera over het hoofd heeft gezien.

De daders hebben Groot-Brittannië waarschijnlijk al verlaten, schrijft het dagblad.