De politie in het Amerikaanse San Bernardino (Californië) heeft tien hulpsheriffs met verlof gestuurd na de vermeende mishandeling van een verdachte.

Op beelden is te zien hoe de man bij zijn aanhouding wordt geslagen en geschopt door politiemensen. Dat hebben Amerikaanse media vrijdag gemeld.

De mishandeling vond plaats na een lange achtervolging, waarbij de verdachte onder meer een paard stal om de agenten voor te blijven. De 30-jarige man werd onder meer verdacht van identiteitsfraude en was op de vlucht geslagen toen hij de politie zag naderen.

Op beelden van een nieuwshelikopter is te zien hoe de man uiteindelijk van zijn paard valt. De politiemensen gebruiken daarop een taser, waarna op de verdachte wordt ingeslagen door een groep hulpsheriffs.

De lokale sheriff noemde de beelden "verontrustend" en beloofde de zaak te laten uitzoeken. Inmiddels is ook de federale recherche FBI een onderzoek begonnen naar de mishandeling. De zaak leidt tot grote commotie. Volgens de sheriff wordt de lokale politie overspoeld door dreigementen via de mail, sociale media en de telefoon.