Bij een schietpartij in een rechtbank in de Italiaanse stad Milaan zijn donderdag vier mensen omgekomen. Een van de slachtoffers zou een rechter zijn.

Dat heeft een hoge functionaris in de rechtbank verklaard.

Een vierde slachtoffer dat zwaargewond was, zou overleden zijn aan zijn verwondingen, Dat meldt de Italiaanse krant Corriere Della Serra.

Video: Doden bij schietpartij Milaan

De schutter, een man die terechtstond in een faillissementszaak, is volgens Italiaanse media kort na het incident aangehouden. Hij vluchtte op een motor en werd op ongeveer 26 kilometer van de rechtszaal aangehouden. De man zou de faillissementsrechter Fernando Ciampi in zijn kantoor hebben doodgeschoten.

Advocaat

Onder de doden is de advocaat van de dader. Het derde slachtoffer had geen verwondingen en stierf vermoedelijk aan een hartaanval. Er zijn twee gewonden van wie een in kritieke toestand in het ziekenhuis is opgenomen. Honderden mensen onvluchtten het rechtsgebouw.

Hoe de man een wapen mee naar binnen wist te smokkelen is nog niet bekend. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA was één van de metaaldetectoren kapot.