De sjiitische Houthi-rebellen in Jemen hebben meer dan honderd leden van een soennitische politieke partij ontvoerd.

Dat heeft de Islah-partij, de Jemenitische tak van de Moslimbroederschap, zondag gezegd. 

De Houthi's voerden samen met aanhangers van de verdreven president Ali Abdullah Saleh een aantal invallen uit, midden in de nacht. Onder de ontvoerden zijn twee leiders van Islah, schrijft de partij in een verklaring. 

Islah is fel tegenstander van de Houthi's, die in september de hoofdstad Sanaa innamen en sindsdien grote delen van het land hebben veroverd. Islah steunt de luchtaanvallen op de Houthi's die onder leiding van het soennitische buurland Saudi-Arabië worden uitgevoerd.

Hulpgoederen

Het Rode Kruis heeft toestemming gekregen om medische goederen en hulpverleners naar Jemen te brengen. De hulporganisatie hoopt maandag twee vliegtuigen, een met de hulpgoederen en een met de hulpverleners, naar de hoofdstad Sanaa te kunnen sturen, laat een woordvoerster zondagavond weten.

Het Rode Kruis onderhandelt al een week met de door Saudi-Arabië geleide coalitie die luchtaanvallen uitvoert op de sjiitische Houthi's in het Arabische land. De hulporganisatie drong zaterdag aan op een wapenstilstand van 24 uur in Jemen om de medische hulpgoederen te kunnen leveren.

Zij liet eerder weten dat drie leveringen aan het Arabische land waren tegengehouden door bombardementen van de internationale coalitie.