Gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van zaterdag op zondag nieuwe luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de Jemenitische hoofdstad Sanaa.

Het is de elfde dag op rij dat Houthi-rebellen bestookt worden door een door Saudi-Arabië geleide internationale coalitie.

De sjiitische opstandelingen vechten tegen troepen van president Abd-Rabbu Mansour Hadi en hebben grote delen van het land veroverd.

Volgens bewoners van Sanaa waren bases van troepen die trouw zijn aan de Houthi's het doelwit. Ook werden aanvallen uitgevoerd in het grensgebied met Saudi-Arabië. Uit de oostelijke havenstad Mukalla komen berichten van gevechten tussen gewapende stamleden en strijders van al-Qaeda.

Aden

In Aden rukken Houthi-militieleden ondersteund door legereenheden op. Aanhangers van de door Saudi-Arabië gesteunde president Hadi geven terrein prijs.

Burgers zoeken thuis een veilig heenkomen en melden geweervuur en ontploffende raketgranaten. Aden is het laatste toevluchtsoord voor de president.

Grondtroepen

Saudi-Arabië heeft vrijdag wapens voor Hadi-aanhangers gedropt in de stad. Riyad houdt nadrukkelijk de optie open voor het sturen van grondtroepen.

De bevelhebber over de Saudische operatie wil niet reageren op mediaberichten dat er Saudische speciale eenheden actief zijn in Aden.

AchtergrondSoennieten en sjiieten betwisten Jemen l Dit moet u weten om het conflict in Jemen te begrijpen