Bij een bloedige aanslag op de spelersbus van Fenerbahçe is zaterdagavond de chauffeur ernstig gewond geraakt.

De bus werd in Sürmene onder vuur genomen door een nog onbekende schutter.

Op beelden op sociale media is te zien dat er in ieder geval twee kogels door de voorruit van de bus zijn gegaan. De chauffeur zou de bus nog aan de kant hebben kunnen zetten om ernstiger leed te voorkomen.

De schutter zou een fan van Trabzonspor zijn, maar dat kon niet worden bevestigd. Fenerbahçe keerde terug naar huis van de gewonnen uitwedstrijd tegen Çaykur Rizespor in Rize (5-1). De ploeg zou vanaf Trabzon naar Istanbul vliegen. Sürmene ligt op de route van Rize naar Trabzon.

Naar verluidt reed de bus over een viaduct toen het incident gebeurde.

Kuijt

Dirk Kuijt maakte de aanslag niet van dichtbij mee. De Nederlandse ex-international zat geblesseerd thuis. Hij liet in een reactie aan de NOS weten erg te zijn geschrokken. "Ik ben gechoqueerd en stond te trillen op m'n benen toen ik het hoorde", aldus Kuijt, die verder geen woorden had.

Met de spelers is het gezien de omstandigheden goed. "Ik kan niet geloven wat ons net is overkomen", reageerde speler Bekir Irtegün via Twitter. "Op de chauffeur na zijn we allemaal ongedeerd. Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren." De spelers zijn door de politie naar het vliegveld gebracht.

Bekijk beelden van de chauffeur en zijn bus na de beschieting:

Borussia

Galatasaray, de grote rivaal van Fenerbahçe, reageerde met ontzetting op het voorval. De club van Wesley Sneijder wenste iedereen van 'Fener' veel sterkte.

Eerder op zaterdag werd in Duitsland ook al de spelersbus van Borussia Dortmund beschoten met een nog onbekend projectiel. Daarbij werd een zijraam uit de bus geknald.