De Saudische bombardementen op Houthi-stellingen in Jemen gaan onverminderd door.

Zeker tien burgers kwamen in de hoofdstad Sanaa om het leven en tientallen anderen raakten gewond, meldden burgers zaterdag vanuit een voorstad.

Een raket kwam neer in een woonwijk in plaats van in een nabijgelegen kamp van de Houthi-strijders. Reddingswerkers zoeken onder de puinhopen nog naar overlevenden.

Volgens de Verenigde Naties zijn de afgelopen twee weken in het Arabische land meer dan vijfhonderd burgers gedood.

Rode Kruis

Een internationale coalitie onder aanvoering van Saudi-Arabië bombardeert sinds negen dagen stellingen van de sjiitische opstandelingen die grote delen van het land hebben veroverd op de regering van president Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Het Internationale Rode Kruis heeft zaterdag opgeroepen tot een wapenstilstand van 24 uur in Jemen voor het leveren van medische hulpgoederen. De hulporganisatie riep alle betrokken partijen zaterdag op leveringsroutes te land, ter zee en in de lucht open te stellen.

Bombardementen

Het Rode Kruis wil mensen bereiken die door gevechten een week lang verstoken zijn van hulp. Volgens een woordvoerder wordt er overleg gevoerd met de strijdende partijen. De organisatie hoopt dat er zondag weer kan worden geleverd.

De hulporganisatie liet eerder weten dat drie leveringen aan Jemen werden tegengehouden door bombardementen van de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië.