Ouders die vermoeden dat hun kind is gedood bij de terreuraanslag op een universiteit in Kenia, kunnen zich vanaf vrijdagochtend melden bij een mortuarium in Nairobi.

Daar worden de lichamen van de slachtoffers naar toe gebracht, aldus het Rode Kruis.

Donderdag kwamen de eerste lichamen al aan in Nairobi, vanaf vrijdagochtend zijn de ouders welkom. In totaal zijn 147 mensen omgekomen bij de aanval op de universiteit in de stad Garissa.

Schutters van terreurgroep al-Shabaab schoten tientallen jongeren dood en bliezen zichzelf na een belegering van een dag op.

Volgens de Keniaanse overheid zal het dodental vermoedelijk niet verder oplopen. Alle studenten zijn terecht, 79 van hen zijn gewond.

Brein achter aanslag

De aanvallers zijn om het leven gekomen, maar het brein achter de aanslag wordt nog gezocht. Er stond al een prijs op het hoofd van Mohamed Kuno, maar na de aanslag op de universiteit is die verviervoudigd naar 200.000 euro, meldt de Keniaanse krant Daily Nation.

Kuno is een oud-leraar van de universiteit, maar wordt sinds december vorig jaar gezocht voor betrokkenheid bij de aanslag op 58 Kenianen in Mandera.

Video: Ouders Kenia naar mortuarium