De Belgische minister van staat, Steve Stevaert, wordt vermist. Dat bevestigt het parket van Hasselt volgens Belgische media. 

De fiets van de 60-jarige Stevaert is gevonden bij het Albertkanaal, maar van de voormalig SP.A-voorzitter zelf ontbreekt elk spoor.

Het Belgisch parket deelt mee dat er twee jassen van Stevaert in het Albertkanaal dreven. Duikers zoeken op dit moment in het kanaal in Hasselt.

Met sonarapparatuur zou een lichaam zijn gelokaliseerd in het kanaal, niet ver van de plek waar de jassen en de fiets zijn gevonden. 

Ook een speciaal team medische hulpverleners, ambulances en de brandweer zijn aangekomen.

Verkrachtingszaak

Donderdagochtend werd bekendgemaakt dat Stevaert verdachte is in een verkrachtingszaak. Het misdrijf zou 4,5 jaar geleden plaats hebben gevonden in een van de bedrijven waar Stevaert op dat moment werkzaam was.

Het slachtoffer diende pas later een klacht in. Het Brussels parket heeft een onderzoek naar de zaak afgerond en is overgegaan op vervolging van Stevaert, meldde de krant Het Laatste Nieuws donderdag.

Geheim

Een Brusselse onderzoeksrechter heeft volgens de krant in het geheim onderzocht of Stevaert schuldig is aan de verkrachting. Daarvoor zijn ook betrokkenen gehoord.

Stevaert was voorzitter van de Vlaamse sociaaldemocratische partij en viceminister-president en minister in Vlaamse regeringen. Hij was van 2005 tot 2009 hoofd (gouverneur) van de Belgische provincie Limburg. Als burgemeester van Hasselt voerde hij daar in 1997 gratis openbaar vervoer in. Hij draagt nu de eretitel minister van staat.