De brandweer in Londen heeft het vuur in het centrum van de stad acht uur na de melding onder controle. De brand was woensdag ontstaan in elektriciteitskabels onder het trottoir in de straat Kingsway. 

Meer dan tweeduizend mensen moesten worden geëvacueerd vanwege de dikke rook die vrijkwam. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, melden Britse media donderdag.

De brandweer heeft tien wagens en zeventig brandweerlieden ingezet om het vuur onder controle te krijgen. De brand was mogelijk ontstaan door een elektrische storing in de kabels van de Londense metro. De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag nog op locatie om na te blussen.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Metrostations Kingsway, Holborn en een deel van metrostation Waterloo Bridge moesten vanwege de brand de deuren sluiten. Kingsway is naar verwachting ook donderdag nog gesloten.

Rookwolken

Voorbijgangers sloegen alarm toen er rook uit putdeksels kwam. In een mum van tijd vulden dikke, zwarte rookwolken de straat. Omstanders hebben het op Twitter over een geur van verbrand rubber. Onder meer een universiteitsbibliotheek en een theater moesten worden geëvacueerd.