Bij een schietpartij in Istanbul zijn woensdagmiddag zeker een dode en drie gewonden gevallen, melden autoriteiten.

Het vuurgevecht vond plaats bij het hoofdbureau van de politie in de Turkse stad. Twee mensen openden het vuur. Een van hen is door de politie doodgeschoten, de ander raakte gewond. Ook twee agenten zijn gewond geraakt.

De dode is een vrouw, die volgens autoriteiten verschillende vuurwapens en explosieven bij zich had.

Zij staat op een foto op een lokale website. De vrouw ligt op de grond met een geweer op haar lichaam en een handwapen naast zich. De andere verdachte, een man, is opgepakt.

Video: Dode bij schietpartij politiebureau Istanbul

Eerder op woensdag drong een gewapende man een kantoor van de Turkse AK Partij in Istanbul binnen. Hij sloeg een raam in en hing een vlag naar buiten, voordat hij werd gearresteerd door de politie.

Gijzeling

Dinsdag maakte de politie in Istanbul een einde aan een gijzeling in een rechtbank. Daarbij raakte de gegijzelde openbaar aanklager, Mehmet Selim Kiraz, zo zwaargewond dat hij korte tijd later in het ziekenhuis overleed. De twee gijzelnemers werden gedood.

Het is nog niet duidelijk of de incidenten met elkaar te maken hebben, maar premier Ahmet Davutoglu waarschuwde woensdag wel voor het gevaar van provocaties in aanloop naar de verkiezingen in juni.

Dat deed hij enkele uren voor de aanslag op het politiebureau. ''We zijn ons ervan bewust dat er mensen zijn die proberen chaos te veroorzaken met het oog op de komende verkiezingen'', liet hij weten.