Een van de mannen die verdacht worden van de moord op de Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov is naar eigen zeggen geslagen en onder druk gezet om de moord te bekennen.

Zaoer Dadaev deed zijn verhaal woensdag in de rechtszaal, aldus Russische persbureaus. 

In verband met de moord op Nemtsov zijn vijf mensen opgepakt. Dadaev is de enige die volgens de rechter en onderzoekers de moord heeft bekend. Dadaev zei woensdag echter dat hij is ontvoerd, geslagen en zwaar onder druk is gezet om te bekennen dat hij Nemtsov heeft doodgeschoten.

"Ik ben door onbekende mannen op 5 maart ontvoerd. Ik weet niet waar ik werd vastgehouden, maar ik werd pas op 7 maart officieel door de Onderzoekscommissie gearresteerd." Voordat hij werd opgepakt kreeg hij 'te horen wat hij moest zeggen en hoe hij het moest zeggen'. 

Video: 'Verdachten Nemtsov illegaal gearresteerd'

Verklaring

Op een hoorzitting afgelopen maand ontkende hij in eerste instantie iets met de moord te maken te hebben. Later trok hij die verklaring weer in. Tegelijkertijd zei een mensenrechtenactivist die Dadaev in de cel had opgezocht dat hij sporen van marteling op Dadaevs lichaam had gezien.

Dadaevs advocaat Ivan Gerasimov zei na de hoorzitting dat zijn cliënt tot zijn arrestatie niet eens wist wie Nemtsov was.