Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft een groot deel van een Palestijns vluchtelingenkamp in het zuiden van Damascus ingenomen.

Dat meldt de BBC.

De IS-militanten zouden het Yarmouk-kamp zijn binnengedrongen en daar vechten met leden van de Palestijnse beweging Aknaf Beit al-Maqdis. De Libanese zender Al-Mayadeen meldde dat strijders van IS het kamp binnengingen via de wijk Hajar Aswad, waar de rebellen de dienst uitmaken. 

Volgens de Verenigde Naties leven ongeveer 18.000 Palestijnse vluchtelingen in het kamp.

Nog niet eerder drong IS Damascus zo ver binnen.

Jordanië

Jordanië heeft woensdag de enige functionerende grensovergang met Syrië gesloten na zware gevechten tussen de rebellen en het Syrische regeringsleger.

In een verklaring schrijft het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken dat het Jordanië verantwoordelijk houdt voor het "hinderen van de doorgang van voertuigen en passagiers en de gevolgen daarvan op economisch en sociaal gebied".

Een woordvoerder van de rebellen liet weten dat de strijders proberen de grensovergang te veroveren op de Syrische autoriteiten. 

De grensovergang bij Nasib wordt gezien als een levensader voor de Syrische regering en Syrische en Libanese handelaars en zakenlieden.