De voormalige Duitse politieagent Detlev G. moet 8,5 jaar de cel in voor een lugubere moord die hij eind november 2013 pleegde. De man heeft destijds een man uit Hannover vermoord, in stukken gescheurd en begraven. 

 Dat vonnis kreeg de 59-jarige Duitser woensdag te horen van de rechter in Dresden. Het vermoeden dat G. ook delen van het slachtoffer heeft opgegeten, kon niet worden bewezen.

De twee mannen troffen elkaar op een forum voor kannibalisme en morbide vormen van seks. Het slachtoffer zou de wens hebben gehad vermoord en opgegeten te worden. De dader, die als handschriftanalist in dienst was bij de Duitse politie, droomde ervan iemand te vermoorden en in stukken te scheuren.

De twee mannen ontmoetten elkaar in een pension ten zuiden van Dresden, waar ze hun fantasieën ten dele in de praktijk brachten. Het 59-jarige slachtoffer zou alleen niet zijn opgegeten, zoals hij eigenlijk wilde.

Duistere doodwens

Dat vermoeden bestond wel, omdat er bij het opgraven delen van het lijk misten. Het is niet duidelijk hoe dat kan.

Met de veroordeling ging de rechter grotendeels mee in de eis van de aanklager. Het Openbaar Ministerie in Duitsland had 10,5 jaar cel geëist.

De verdediging pleitte juist voor vrijspraak, omdat G. naar eigen zeggen het slachtoffer alleen maar hielp met sterven. De man uit Hannover had op de kannibalisme-website al meerdere keren zijn duistere doodswens geuit.