Een gewapende man is woensdag een kantoor van de regerende AK Partij, de partij van president Recep Tayyip Erdogan, in Istanbul binnengedrongen. Hij is inmiddels gearresteerd. 

Dat meldt Hürriyet. Speciale eenheden drongen het gebouw binnen en wisten de man rond 11.00 uur (Nederlandse tijd) aan te houden. Aanvankelijk werd gesproken over twee gewapende mannen. 

De indringer hing een Turkse vlag met een afbeelding van een zwaard uit een raam van het gebouw. Vanuit het raam praatte hij tegen mensen die zich buiten het gebouw hadden verzameld. 

Voorafgaand aan de actie riep de man alle mensen in het kantoor op het gebouw te verlaten. Daarna ging hij naar de bovenste verdieping van het gebouw, waar hij enkele ruiten insloeg. 

Video: Man dringt kantoor Turkse regeringspartij binnen

Aanklager

Dinsdag namen gewapende mannen een aanklager in gijzeling in een rechtbank. De gijzelnemers en de aanklager Mehmet Selim Kiraz kwamen om het leven.

Turkse media meldden dat Kiraz als procureur was betrokken bij een omstreden rechtszaak tegen verantwoordelijken voor de dood van een vijftienjarige jongen, Berkin Elvan, in Istanbul in 2014. De jongen raakte gewond tijdens protesten in 2013 en overleed vorig jaar.

Arrestatie

De Turkse politie heeft negentien mensen opgepakt, die betrokken zouden zijn geweest bij de gijzeling van de aanklager. De leden van het verboden Revolutionair Volksbevrijdingsleger (DHKP-C) werden woensdag in Antalya gearresteerd, aldus het persbureau DHA. In de steden Izmir en Eskisehir volgden nog eens tien arrestaties 

Vooralsnog is niet bekend of de acties van dinsdag verband houden met het incident van woensdag.