Gewapende mannen hebben maandagnacht passerende voertuigen op een snelweg in het oosten van Afghanistan beschoten, waaronder een bus. Daarbij zijn ten minste dertien mensen gedood.

Dat meldt een woordvoerder van de gouverneur van de provincie Wardak. 

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar de beschieting vond plaats in het district Sayad Abad, waar de Taliban actief is. 

Volgens woordvoerder Attahullah Khogyani weren ten minste drie voertuigen beschoten, waaronder een bus die van Kabul op weg was naar de provincie Ghazni. Hij zei dat ook zeker twee burgers gewond zijn geraakt.

Drone-aanval

Negen Pakistaanse militanten zijn omgekomen door een aanval met een Amerikaans onbemand vliegtuigje (drone) in Afghanistan.

De aanval vond plaats in het grensgebied ten westen van de Pakistaanse stad Peshawar. Daar zijn het Pakistaanse leger en de luchtmacht van de VS bezig met een offensief tegen de militanten van de Taliban en andere opstandige groeperingen.

Het onherbergzame grensgebied wordt aan de lopende band gebombardeerd en volgens het Pakistaanse leger zij daarbij tientallen militanten omgekomen. Het leger verloor zeker zeven mensen.