Voorman Klaas Otto van motorclub No Surrender is in de nacht van vrijdag op zaterdag neergeschoten in een huis in Poppel (België). 

Otto heeft dat maandag bevestigd aan De Telegraaf.

Voor zover bekend had Otto een afspraak in Poppel en waarschijnlijk was hij niet alleen. Direct bij binnenkomst werd geprobeerd om hem door het hoofd te schieten. ''Ik draaide op het laatste moment mijn hoofd weg, waardoor de kogel niet mijn schedel binnendrong maar mijn nek", vertelde Otto maandag tegen De Telegraaf. ''Ik ben door het oog van de naald gekropen."

Otto is op eigen kracht naar het clubhuis van het Tilburgse chapter van No Surrender in België gegaan. Clubleden hebben hem naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten.

Otto weet wie de dader is maar doet geen aangifte. ''We lossen dit zelf wel op", zegt hij.

Volgens Belgische media is de schutter ook lid van No Surrender. Otto ontkent dat.

Aangifte

De Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen bevestigt alleen dat er een schot is gelost. ''We onderzoeken wat er is gebeurd. Er is nog geen verdachte gearresteerd", aldus een parketwoordvoerster. Dat er geen aangifte is gedaan is niet relevant, aldus het parket. ''Het is een ernstig misdrijf, er is geen aangifte nodig.''