In een Nigeriaanse stad die lange tijd in handen was van Boko Haram zijn zeker honderd dode lichamen aangetroffen. Deze vertoonden tekenen van marteling en waren in sommige gevallen onthoofd.

Dat heeft een woordvoerder van het Tsjadische leger vrijdag bekendgemaakt. De ontdekking van de lichamen werd gedaan nadat de stad was heroverd op Boko Haram.

Veel lijken lagen onder aan een brug die een executieplaats lijkt te zijn geweest voor de Boko Haramstrijders. De mensen lijken na hun dood over de rand te zijn gegooid.

In de stoffige rivierbedding loopt een zwart spoor van opgedroogd bloed.

Zwakker

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan zei vrijdag nog dat hij denkt dat de terreurgroep binnen een maand verslagen is. ''Ze worden met de dag zwakker'', zei hij in een interview met de Britse BBC. Het leger van Nigeria maakte de afgelopen tijd korte metten met Boko Haram. 

Samen met de legers van Niger, Kameroen en Tsjaad wisten de militairen flinke delen van het gebied te bezetten, waar Boko Haram na veroveringen juist de scepter zwaaide. De terreurgroep bezet nu nog maar een relatief klein gebied in het noordoosten van Nigeria.