Onbekende vliegtuigen zouden donderdag het presidentieel paleis van de president van Jemen, Abed Rabbo Mansour Hadi, in Aden hebben gebombardeerd. 

Dat meldt de BBC.

De president zou inmiddels in veiligheid zijn gebracht. 

Eerder op donderdag braken er gevechten uit tussen het leger en aanhangers van Ali Abdullah Saleh, de vroegere president van Jemen,  rond het vliegveld van Aden. Daarbij kwamen vijf mensen om.

Thuisbasis

Aden is de thuisbasis van huidig president Abed Rabbo Mansour Hadi, die vorige maand in de hoofdstad Sanaa wist te ontsnappen aan een huisarrest dat hem door sjiitische Houthi-rebellen was opgelegd.

Hadi trok zich terug in Aden, bleef volhouden dat hij de legitieme leider van het land is en benoemde Aden tot tijdelijke hoofdstad.  Als de luchthaven in handen valt van de Saleh-strijders dwingt dat Hadi echter verder in zijn isolement. 

Volksopstand

Saleh werd in 2011 na een volksopstand verdreven als president. Hij geniet nog steeds veel steun in Jemen en probeert van de huidige crisis gebruik te maken om zijn invloed te herwinnen. Zijn strijders richtten zich eerder op een basis naast het oostelijk deel van de luchthaven. 

De Houthi-rebellen kregen vorig jaar Sanaa en meerdere provincies in het noorden van het land in handen. In januari riepen zij zichzelf uit tot heersers over Jemen. Ondertussen is Saleh niet de enige die in deze tijden van onzekerheid zijn kans ruikt. De Jemenitische tak van Al-Qaida pleegt vaker aanslagen op het leger, maar ook op de sjiitische rebellen.