Bij een schietpartij woensdagavond in een restaurant in de Zweedse stad Göteborg zijn zeker twee doden en tien tot vijftien gewonden gevallen.

Dat meldt de Zweedse politie.  

De twee dodelijke slachtoffers waren twintigers. Van de gewonden zijn er drie of vier ernstig aan toe. De politie laat weten dat er waarschijnlijk een automatisch wapen is gebruikt en dat de daders voortvluchtig zijn. Meerdere personen zijn ondervraagd door de politie meldt persbureau AP

"Het is te vroeg om de speculeren over een motief, maar mogelijk gaat het om een afrekening in het criminele circuit. Er is absoluut niets dat wijst op een terroristische aanslag", zei de politie eerder al. 

Bendes

De daders zijn mogelijk lid van een criminele bende. ''Er zijn veel aanwijzingen dat dit met bendes te maken heeft, omdat ze zo meedogenloos om zich heen hebben geschoten'', zei een politiewoordvoerder tegen de Zweedse publieke omroep SVT.

Het restaurant, de Var Krog och Bar, is gelegen in de wijk Biskopsgården in Göteborg. Biskopsgården heeft vaker te maken gehad met geweld tussen criminele bendes.