Prins Harry stopt bij het Britse leger

De Britse prins Harry stopt in juni met zijn werk bij het leger. Dat heeft hij dinsdag gemeld.

Eind februari ging al het gerucht dat Harry na tien jaar zou stoppen. In een verklaring laat de vierde in lijn van troonopvolging in Groot-Brittannië weten dat het een "heel moeilijke beslissing" was.

"Wat ik de afgelopen tien jaar heb meegemaakt, zal voor de rest van mijn leven bij me blijven. Daarvoor zal ik altijd heel erg dankbaar zijn", staat in een verklaring van Harry. 

Voor de prins in juni afzwaait, wordt hij nog vier weken gedetacheerd bij het Australische leger. Wat Harry na zijn carrière als militair gaat doen, weet hij nog niet. 

"Ik overweeg de opties voor de toekomst en ik ben heel enthousiast over de mogelijkheden.'' Harry gaat komende zomer in elk geval vrijwilligerswerk doen in Afrika en gaat daarna terug naar het ministerie van Defensie om op vrijwillige basis te helpen met een project voor invalide veteranen.

Afghanistan

Harry diende onder meer twee keer in Afghanistan en vloog in Apache-helikopters. De prins ging voor het eerst eind 2007 naar Afghanistan en startte daarna met de opleiding tot Apache-piloot.

In die rol was hij tussen september 2012 en januari 2013 actief in Afghanistan. Afgelopen jaar stopte hij met werken aan de frontlinie en koos Harry voor een kantoorbaan.

Video: Prins Harry stopt bij het leger

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie