Een militaire helikopter die een reddingsactie uitvoerde voor een ernstig zieke baby in Servië is vrijdagavond neergestort. 

Daarbij kwamen de baby, vier militairen en twee artsen om het leven. Dat meldt het Servische ministerie van Defensie zaterdag.

De baby werd vanuit de zuidelijke stad Novi Plazar per ambulance naar de hoofdstad Belgrado vervoerd, maar de wagen kreeg problemen. Daarop werd de hulp van de helikopter ingeroepen. Bij de luchthaven van Belgrado probeerde de helikopter met de baby tot twee keer toe te landen, maar dikke mist bemoeilijkte dat.

Bij de derde poging stortte de helikopter neer. Het ministerie van Defensie onderzoekt hoe dat heeft kunnen gebeuren. De piloten waren volgens het ministerie zeer ervaren en hadden ''in de afgelopen jaren duizenden mensen gered''.

Servië heeft zondag een dag van nationale rouw afgekondigd. De Servische minister van Defensie zei dat het leger zijn beste helikopterpiloten heeft verloren. Volgens de premier is het het ergste ongeluk in zijn soort van de afgelopen twintig jaar.